Velkommen

Velkommen på min side om Jesu Krsiti Kirke av Sista Dagers Hellige. Denne siden er IKKE kirkens offisiell side og skulle ikke tas som en heller. Alt vad jeg skriver her er kun mine egne tanker og til og med i SDH kirken der kan være andre tanker en mine.
Jeg beklager på skrivefeil og språk feil... nei jeg er ikke amerikaner... men ja jeg er en medlemm av JKKSDH.

http://www.youtube.com/watch?v=7qBEYhx1o1A

maanantai 31. lokakuuta 2011

Hvorfor navnet: Jesu Kristi Kirkke as Siate Dagers Hellige?

Da Jesus gikk her på jorden blev hans følgete kalt til Jesu Kristi siaipler, eller som vi sier idag kirkke. Han kalte spesielle men å følge seg. Han organiserte følgerene sine til en vel organisert gruppe som vi kaller en kirke.

Lukas 6:12 På denne tiden gikk han en gang opp i fjellet for å be, og hele natten var han der i bønn til Gud. 13 Da det ble dag, kalte han til seg disiplene sine, og av dem valgte han ut tolv, som han også kalte apostler. 14 Det var Simon, som han også ga navnet Peter, og hans bror Andreas, Jakob og Johannes, Filip og Bartolomeus, 15 Matteus og Tomas, Jakob, sønn av Alfeus, og Simon som kaltes seloten, 16 Judas, Jakobs sønn, og Judas Iskariot, han som ble forræder.
Matteus 10:1 Han kalte til seg de tolv disiplene sine og ga dem makt til å drive ut urene ånder og helbrede all sykdom og plage.
   
 2 Dette er navnene på de tolv apostlene: Først Simon, som kalles Peter, så hans bror Andreas, Jakob, sønn av Sebedeus, og hans bror Johannes,  3 Filip og Bartolomeus, Tomas og tolleren Matteus, Jakob, sønn av Alfeus, og Taddeus,  4 Simon Kananeos og Judas Iskariot, han som forrådte ham.
I Tim 3:1 Om noen gjerne vil ha en tilsynstjeneste, er det en verdifull oppgave han ønsker seg.  2 En tilsynsmann må ikke kunne anklages for noe. Han må være én kvinnes mann, nøktern, forstandig, høflig, gjestfri, dyktig til å undervise,  3 ikke drikkfeldig eller voldelig, men mild, uten stridslyst og pengebegjær.  4 Han må lede sitt eget hus på en god og hederlig måte og ha lydige barn.  5 Dersom han ikke klarer å lede sitt eget hus, hvordan kan han da ha omsorg for Guds menighet?  6 Han må ikke være nyomvendt, for da kan han bli hovmodig og komme under samme dom som djevelen.  7 Han må også ha godt ord på seg blant dem som står utenfor, så han ikke blir til spott og går i djevelens snare.
   
 8 På samme måte skal diakonene være hederlige og ikke tale med to tunger, de må ikke drikke for mye vin eller være ute etter skammelig vinning.  9 De skal eie troens mysterium i en ren samvittighet. 10 Men også de skal først prøves, og er det ikke noe å utsette på dem, kan de settes til tjenesten. 11 På samme måte skal kvinnene være hederlige, uten sladder, edruelige og pålitelige i alt. 12 En diakon skal være én kvinnes mann, og kunne ta ansvar for sine barn og styre sitt hus på en god måte. 13 For de som utfører tjenesten godt, blir høyt verdsatt og kan vise stor frimodighet i troen på Kristus Jesus.

Jesu Kristi Kirkke av siste dagers Hellige har den samme organisasjonen, som den kirken som Jesus organiserte hadde, nemlig Profeter, apostler, søttier, prester, diakoner.
Da kirken blev organisert av Joseph Smith var den organisert akkurat som Kirken i Jesu tid. Nå er vi bare mange flere og våres organisajon er større, men den følger frendeles den kirkeorganisasjonen, som Jesus lagte grunnen til. 
Men fordi vi må ha en forskjell mellon den kirken på Jesu tid og denne kirken på disse siste dager, fikk lederne beskje å kalle det Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, så at det kunne skilles fra kirken i Jesu Krsti tid.  
Lær og pakter 114: 4 for slik skal amin kirke kalles i de siste dager, ja, bJesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti